Odprta poslovna politika Zavoda UP je usmerjena v partnersko doseganje učinkov, ki pripomorejo k izvajanju našega poslanstva. Zavod UP je tekom let postal eden najbolj uglednih in zaželenih partnerjev pri urejanju upravnih, pravnih in kadrovskih postopkov tako za naše uporabnike, kot tudi za upravne organe in druge partnerje.

 

 

večletni prisotnosti v slovenskem prostoru je Zavod UP navezal nekaj tvornih formalnih in neformalnih projektnih partnerstev z drugimi nevladnimi organizacijami, tuje nam ni niti čezsektorsko povezovanje, saj pogosto sodelujemo z gospodarstvom in organizacijami javnega sektorja, gojimo tudi stike z akademskim in raziskovalnim sektorjem.

 

 

Sprejetih dogovorov se striktno držimo, ne obljubljamo nemogočega in zato svoje obveznosti v sklopu partnerstev opravimo strokovno in učinkovito.

 

Mnenje lokalne skupnosti o našem delovanju:

Pomoč občanom in pregled ravnanja javne uprave

“Zavod UP v lokalnem okolju v splošno korist deluje že pet let, od tega skoraj tri leta s pisarno v središču Radovljice. Sodelavci zavoda redno sprejemajo uporabnike v okviru programa Brezplačnega upravnega svetovanja, namenjenega radovljiškim občankam in občanom. Število ur v programu so v letošnjem letu celo povečali in vsem, ki se na njih obrnejo, brez omejitev omogočajo pomoč ali nasvet v upravnih zadevah. S tem zagotavljajo tudi neodvisen pregled ravnanja javnih institucij.”

Občina Radovljica

 

 

Sodelujemo z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x

 

 

 

 

c

Nekaj izjav partnerjev ob petletnici Zavoda UP:

 

 

Zelo dobro sodelujemo že od leta 2014 dalje

“Z Zavodom UP zelo dobro sodelujemo že od leta 2014 dalje. Direktor zavoda je zelo strokoven na svojem področju, tudi ambiciozen in vztrajen, kar zagotavlja uspešno poslovanje. Ob jubileju Zavodu UP čestitam in želim, da čim več strank prepozna njihove prednosti in sposobnosti.”

Petra Ambrožič, OOZ Radovljica

 

Strokovnost, zanesljivost, odgovornost in pripravljenost za iskanje sinergij

“Skupina Brez dobička sodeluje z Zavodom UP že od same ustanovitve zavoda. Strokovnost, zanesljivost, odgovornost in pripravljenost za iskanje sinergij so ključne odlike skupnega sodelovanja. Zato lahko vsem deležnikom in strankam priporočimo sodelovanje z Zavodom UP. Zavodu pa ob petletnici želimo uspešno poslovanje še naprej in vse dobro”.

mag. Primož Šporar, direktor, Brez dobička

 

Pomemben akter razvoja kulture upravljanja in njene digitalizacije v Sloveniji

“Zavod UP je pomemben akter razvoja kulture upravljanja in njene digitalizacije v Sloveniji. Posebej dragocena sta njegova javno koristno delovanje in pomoč ljudem ter nevladnim organizacijam na področju upravnih postopkov in zadev. Profesionalnost, strokovnost, odprtost za sodelovanje in izjemen čut za človeka pri organizaciji dogodkov, izvajanju predavanj in podpori zagovorniškim aktivnostim na področju vključujoče informacijske družbe so odlike Zavoda UP, katere še posebej cenimo”.

mag. Simon Delakorda, direktor, Inštitut za elektronsko participacijo

 

Ponosni smo, da je Zavod UP eden od naših partnerjev

“V Društvu za pravice pacientov Slovenije smo zelo zadovoljni s sodelovanjem z Zavodom UP. Ponosni smo, da je Zavod UP eden od naših partnerjev pri projektu revije za osveščanje Slovenski pacient pravice&zdravje, kajti v direktorju in ekipi smo prepoznali izjemno strokovnost na njihovem področju in velik čut za nesebično pomoč ljudem.”

Marja Ličen, predsednica, Društvo za pravice pacientov Slovenije

 

Svetujejo, kako postopati v upravnih in inšpekcijskih postopkih

“Z Zavodom UP sodelujemo že od njihovega nastanka. V vseh letih so se izkazali kot zaupanja vreden partner, ki strokovno in učinkovito opravlja svoje obveznosti. Sodelovanje z njimi se je izkazalo kot koristno tudi za naše stranke, saj jim nemalokrat tudi svetujejo, kako postopati v upravnih in inšpekcijskih postopkih.”

Bojana Mengeš, direktorica, Zameg-Zajc d.o.o.

 

Pomembno pripomorejo k uporabi pravnega znanja za prave namene

“Gibanje za dostojno delo in socialno družbo podpira delovanje Zavoda UP, s katerim smo v preteklosti zgledno sodelovali in pripravili tudi skupne dogodke. Delovanje Zavoda UP pomembno pripomore k uporabi pravnega znanja za prave namene, za pomoč ljudem, ki si dragih pravnih storitev drugače ne morejo privoščiti. Verjamemo, da bo dosedanje delovanje Zavoda v prihodnje še bolj prepoznano v okolju, kjer deluje in da se bomo ob deseti obletnici skupaj veselili dejstva, da živimo v bolj pravični družbi!”

Marko Funkl, predsednik, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo

 

V njih smo prepoznali odličnega partnerja

“Z Zavodom UP smo v letu 2017 izvedli že kar nekaj informativnih srečanj. Cenimo njihovo zagnanost, ažurnost in strokovno znanje, ki so ga pripravljeni deliti med različne deležnike. Odlikuje jih kolektivni duh in čut za sočloveka. V njih smo prepoznali odličnega partnerja, s katerim si želimo sodelovati tudi v prihodnje. Ob petletnici delovanja vam želimo še obilo poslovnih uspehov in čim več prijetnih trenutkov ob vašem delu.”

Team Spominčice

 

Strokovni in prijazni, pa tudi izredno prilagodljivi

“Z Zavodom UP dobro sodelujemo že od leta 2013. Direktor Zavoda je strokoven in prijazen, pa tudi izredno prilagodljiv. Njegov odnos do naših strank je spoštljiv in korekten, kar v naši organizaciji še posebej cenimo. Ob jubileju Zavodu čestitamo in želimo obilo poslovnih uspehov še naprej.”

Mladinska knjiga Založba, d.d.

 

Vedno priskočijo na pomoč s svojim strokovnim znanjem

“Zavod UP je dragocen najemnik Kovačnice. Saj poleg svetovanja in pomoči, ki jo nudim ostalim najemnikom v Kovačnici, vedno priskoči na pomoč s svojim strokovnim znanjem tudi pri izvajanju naših informativnih in izobraževalnih dogodkov.”

Nives Justin, BSC d.o.o., vodja Kovačnice

 

Svoje delo opravljajo kvalitetno in so aktivni na mnogih področjih

“Zavod UP je perspektivna nevladna organizacija, saj svoje delo opravljajo kvalitetno in so aktivni na mnogih področjih. S svojimi svetovanji in izobraževanji so med drugim v veliko pomoč gorenjskim nevladnim organizacijam, tudi tistim, ki so šele v procesu ustanovitve. Čestitamo ob obletnici in vam želimo uspešno delo še naprej!”

Grozd NVO Gorenjske

 

 

Smo člani: